News Item

20 augustus 2019

Blog 1 – Duende


DUENDE

Behalve van muziek maken, heb ik ook altijd erg van schrijven gehouden. Ik was 15 toen ik wekelijks brieven schreef met Mirjam, een prachtig meisje dat ik ontmoette op vakantie in Italië. Zij was drie jaar ouder en een aantal jaar schreven we elkaar de mooiste brieven. Ik kreeg cassettebandjes toegestuurd met muziek die haar raakte. Zo leerde ik onder andere Stef Bos kennen, een dichter-zanger die ik altijd ben blijven volgen. Ze nam me mee in het delen op hart-niveau en ik was stiekem enorm verliefd op haar. Als we live afspraken (wat we niet veel deden), vervloog die romantiek wat. Alsof onze verbinding bestond in het schrijven van brieven. Hoe dan ook, ik heb altijd van schrijven gehouden en Mirjam was de eerste met wie ik intiem schreef.

Nu, jaren verder, lijkt het me mooi af en toe een blog te schrijven voor op mijn website. Iets te delen van wat mij raakt of bezig houdt. Woorden die iets van mijzelf laten zien en van het leven dat ik ontmoet. Net zoals ik dat in liedjes kan doen. Bezieling, verwondering, inspiratie, herkenning, troost, een glimlach; het is zuurstof die ik diep inadem en die ik ook graag wil uitademen. Nu dus in vorm van een blog. Als je wilt reageren op mijn blogs, stuur me dan een berichtje via het contactformulier.

Ik open deze blog-serie met een gedicht van de man wiens naam al gevallen is, Stef Bos. Met dank aan Mirjam dus. Als ik één woord zou moeten noemen dat ik wel op mijn lichaam zou willen tatoeëren dan is het dit: DUENDE. Deze Spaanse term is verbonden aan de Flamenco (muziek- en dansstijl) en staat voor de intense, diepe emotie, expressie en authenticiteit die onder andere tot uiting komt in de schreeuw van de danser(es). Het gaat over diepe verbondenheid, over overgave, over léven, over verliezen en hervinden, over intimiteit en naakte kwetsbaarheid, over echtheid. Zo wil ik bestaan.

Duende

Het bestaat dus
een stem
die de pijn aan flarden scheurt
voor de duivel niet bang
schaamteloos

Het bestaat dus
een schreeuw
waar een woord
in wegsterft
zonder hoogmoed
boven alles
verheven
gebroken
en onaangetast

Het bestaat dus
een mens
die zichzelf
laat zien

(Stef Bos)

Op de schreeuw uit de diepte, de schreeuw van het hart. Op echt delen!

ADAM

|
Adam Dekker – Crazy You // Adam Dekker
  1. Adam Dekker – Crazy You // Adam Dekker
  2. Adam Dekker – Stay // Adam Dekker
  3. Adam Dekker – Battle Cry // Adam Dekker
  4. Adam Dekker – Over // Adam Dekker
  5. Adam Dekker – Crazytown // Adam Dekker
  6. Adam Dekker – Into The Blue // Adam Dekker
  7. Adam Dekker – Passing Through // Adam Dekker
  8. Adam Dekker – Thank You // Adam Dekker
  9. Adam Dekker – My Everything // Adam Dekker
  10. Adam Dekker – Goodbye // Adam Dekker