Producer

H

et produceren van een album of van een song is een uitdagend traject. Het gaat over identiteit, authenticiteit, het is een persoonlijke ontdekkingstocht voor de betreffende artiest. Het gaat over muzikaliteit, over creativiteit, hoe vangen we het liedje op een zo krachtig mogelijke manier. En het gaat over hoe het praktisch aan te pakken, welke route bewandelen we, met welke partijen gaan we samenwerken. Een heel boeiend, leerzaam proces. En vooral: hóe leuk om te doen!

Schrijven
Je kunt met zelfgeschreven songs komen en deze fase overslaan. Je kunt mij nog kritisch naar je songs laten luisteren om zo nog wat aanpassingen te doen. Je kunt ook met mij en/of anderen samen schrijven. Ik ken veel goede muziek- en tekstschrijvers waar we mee zouden kunnen werken.

Arrangeren
Vaak heb je er onder het schrijven al wel je ideeën over. Ik werk in mijn studio met ProTools en kan samen met jou het liedje arrangeren om zo tot een totaalidee te komen waarvan we denken dat het tof werkt.

Demo
Hier kunnen ook al partijen op staan die je definitief gaat gebruiken. Het geeft in ieder geval een heel goed beeld van waar het liedje naar toe gaat. Tempo, instrumentatie, (guide) vocal, de nodige info wordt vastgelegd voor de opnames.

Studio
Welke muzikanten vraag je, waar laat je wat opnemen, hoe ga je het aanpakken? Welke keuzes heb je, wat is het budget? Ik denk met je mee. Ik neem veel in mijn eigen studio op. Voor sommige partijen is het handiger wanneer het ergens anders opgenomen wordt.

Product
Waar laat je het mixen, door wie laat je het masteren? Platenlabel? Plugger? Nog veel belangrijke keuzes te maken. Ook hierin help ik je graag verder. Uiteraard maken we van tevoren goede afspraken met daarbij ook een duidelijk financieel plaatje. 

L

ijkt je het tof om samen met mij je liedjes onder de loep te nemen, uit te werken, te arrangeren en op te nemen, stuur me dan even een mailtje. We kunnen dan eens kennismaken en samen naar je ideeën luisteren.

About ADAM

ADAM werkt als muzikant en vocal coach vanuit zijn onderneming Adam Music. ADAM schrijft, produceert, arrangeert muziek en doceert vanuit zijn lespraktijk in Harderwijk.

ADAM studeerde zowel Docent Muziek als Zang Jazz&Pop (hoofdvakdocent Ronald Douglas) aan het conservatorium van Zwolle (ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten). Na zijn conservatoriumstudies volgde hij privélessen zang, o.a. bij Sylvi Lane (conservatorium A’dam) en Katinka Hartkamp (Esther Hart). Ook nam hij deel aan masterclasses en trainingen en verdiepte hij zich in meerdere zangmethoden waaronder CVT en EVT(S).

ADAM heeft als zanger, songwriter, arrangeur, artistiek leider en producer meegewerkt aan diverse, zowel kleine als grote producties. Hij stond op diverse podia waaronder de grotere theaters en festivals.

Adam Dekker – Crazy You // Adam Dekker
  1. Adam Dekker – Crazy You // Adam Dekker
  2. Adam Dekker – Stay // Adam Dekker
  3. Adam Dekker – Battle Cry // Adam Dekker
  4. Adam Dekker – Over // Adam Dekker
  5. Adam Dekker – Crazytown // Adam Dekker
  6. Adam Dekker – Into The Blue // Adam Dekker
  7. Adam Dekker – Passing Through // Adam Dekker
  8. Adam Dekker – Thank You // Adam Dekker
  9. Adam Dekker – My Everything // Adam Dekker
  10. Adam Dekker – Goodbye // Adam Dekker